Un gojat convocat en justícia per aver declarat « Que soi Andriu »

12 janvier 2015  Societat

Que soi Andriu

Lo parquet de Niça que va convocar davant lo tribunau taus enfants un gojat de 14 ans qui a postat suu la soa paret facebook l’estatut « Que soi Andriu ».

Andriu M., un gojat de 14 ans, que postè dissabte suu hialat sociau facebook la frasa « Que soi Andriu ». Qu’estó interpellat e plaçat en garda a vista au matin. Que serà convocat per « delictes per paraula, imatge escriut o biais de comunicacion per via electronica ».

« Aqueth estatut, publicat après l’atemptat a Charlie Hebdo, qu’ei ua denegacion de l’arsec de solidaritat au quau cada ciutadan francés de qui cau ei a consacrà’s », çò digó lo procuror tà explicar aquera arrestacion. « Que cau a tota fòrça deféner la libertat d’expression ».

Lo joen que risca dinc a 75 000 euros d’esmenda e 7 ans de preson.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *