Joan Luc Melanchon prèst a passar un acòrd amb l’UDB per las eleccions venentas

26 janvier 2015  Monde, Politica

Mélenchon

A la seguida de las eleccions de Grècia, lo cap del Parti de Gauche, Jean Luc Mélanchon a declarat a l’antena d’Europe 1 qu’èra prest a far una aligança amb l’Union Démocratique Bretonne.

« La question de las lengas regionalas es pas un problèma per ieu, declarèt, l’essencial es de ganhar. Ai comprés aquò en vesent mon amic Alexis Tsipras qu’a un acòrd de governament amb los sobereinistas grecs. Ai cercat un partit pichon, opausat come ieu a la politica d’austeritat, e ai trobat sus internet l’UDB qu’a de posicions que rejonhan las meunas. Ai doncas decidit de passar un acòrd electoral amb eles.

Se ganham, lo Breton serà lenga oficiala en Bretanha, e l’UDB sostendrà lo Parti de Gauche dins los vòtes a l’assemblada nacionala. Es pas un renonciament a mas posicions passadas contra las lengas regionalas, mas la causida d’un pragmatisme a la greca per parvenir a conquistar lo poder. »

Lo partit occitan auriá demandat a rescontrar En Melanchon per estudiar tota possibilitat de negociacion.

Fòto : Sam Hocevar

One Response to Joan Luc Melanchon prèst a passar un acòrd amb l’UDB per las eleccions venentas

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *