Soulages encargat pel govèrn de l’aparéncia del novèl bulletin blanc

4 avril 2014  Politica, Societat

Bulletin blanc

La concepcion del novèl bulletin de vòte blanc ven d’èsser fisada a Pierre Soulages aprèp un concors que mai de cent artistas i participèron. Lo quasèrn de las cargas preciza que, plan segur, aquel bulletin deurà èsser completament blanc.

« Òm qualifica de vòte blanc lo depaus dins l’urna d’una envolopa sens bulletin o contenent un papièr deprovesit de tota indicacion », çò preciza lo tèxt oficial. Aquel vòte serà reconegut tre la eleccions europèas venentas. Mas per evitar tota confusion, lo governament dins lo decret d’aplicacion del tèxte del 25 de mai reconeissent lo vòte blanc, precizarà que sola l’utilizacion del bulletion creat per Solatge permetra aquesta reconeissença. Totas los autres papièrs, amai blancs, seràn comptabilizats dins los bulletins nuls.

Aquel bulletin sera estampat per l’imprimariá nacionala dins un papièr blanc 95 g entièrament recobèrt de tinta blanca, e reprodusirà l’espròba originala sus teula del pintre despausauda al Pavillon de Beteuil a Sévres. Un procediment secret permetrà de detectar las contrefaiçons al moment dels despolhaments. La remuneracion de l’artista per aquela creacion se montariá segon las nòstras fonts a 750 000 euros.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *