Un concèrt de Lluis Llach acaba la fòla jornada de Manuel Valls

2 avril 2014  Cultura, Politica

Concorde

Lo concèrt de Lluis Llach improvizat ièr de ser sus la plaça de La Concòrda reüniguèt dezenas de milierats de personas. L’artiste catalan a acceptat de sortir especialament de sa retreta per venir sosténer son amic de totjorn.

« Es un grand jorn pel pòble catalan, declarèt lo cantaire, que pel primièr còp dempuèi 1714 un representent nòstre accedis a la fonccion de primièr ministre. » Pertot dins Catalonha, de manifestacions espontanèas de sosten a Manuel Valls se son debanadas, al crits de « Matinyó Independència ! ». Per milièrs, de Catalans avián fait lo viatge cap a Paris per assistir a aquel concèrt excepcional.

Lo primièr ministre montèt sus l’empont per cantar « l ‘Estaca » en duo amb Lluis Llach e, punt levat, lancèt abans de partir « Ara, es caiguda l’estaca », jos las aclamacion del public en deliri.

Rampelam que, tanlèu arribat a Matinhon, lo primièr ministre s’es engatjat a generalizar l’emplec e l’ensenhament del catalan dins las Pirenèas Orientalas, e a apondut que ne seriá aital per las autras lengas de França abans la fin del mandat Hollande. Los participants avián envasit la plaça per dezenas de millièrs segon los organizaires e mantun millions segon la polícia .

One Response to Un concèrt de Lluis Llach acaba la fòla jornada de Manuel Valls

  1. Josep Archilés Peris says:

    Jo crec que Lluís LLac ha comés una greu errada donant soport a un polític xovinista francès, un polític amb traces de xenofòbia, un polític que si bé va neixer a Barcelona, té el cor d’un imperialista francés.

    Tard o d’hora, aquesta errada d’En Llac li passarà factura i tindrà vergonya d’haver recolzat un impresentable com En Valls, un ministre francés mai ajudarà Catalunya ni Occitània, ans al contrari continuarà aplicant mesures repressives i perseguint les llengües Occitana i Catalana.

    Em semblava un home més intel.ligent aquest LLac, com per a emmerdar-se amb un jacobí imperialista i xenòfob.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *