I a de traças d’aiga liquida dins la garganta de Marc, çò confirma la NASA

29 septembre 2015  Sciéncia

Garganta de Marc

L’agéncia americana publica uèi un estudi scientific que sa conclusion n’es que i auriá de pròbas que d’aiga liquida rajariá de còps que i a dins la garganta de Marc.

Fa de meses que Marc L., estajant de Labastide-Esparbeirenque dins Aude èra espiat per la sonda americana Observer. La rumor sisclava dempuèi qualque temps : aqueste auriá agut beguda d’aiga liquida pura. A l’ora d’ara, es confirmat oficialament per un estudi incontestable de l’agéncia d’otramargranda : la preséncia d’aiga liquida es segura.

« Impossible, çò replica Marc, fa ara quaranta cinc ans qu’ai pas jamai engolida la mendre gota d’aiga pura, quitament pas per prene de potingas que passan melhor amb de vin vièlh de ma cava. Compreni pas aquel estudi, qu’es siá un fals document fait per me portar tòrt, siá la pròba de l’ineficacitat dels sistèmas de susvelhança americans. En tot cas, aquela informacion serà tenguda coma nulla per totes los que me coneisson. Soi tranquille, ai ma consciéncia per ieu. »

Fòto : Montek~commonswiki

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *