Après la patafix, d’autres produits ara accessibles a las femnas

1 octobre 2015  Economia

Produits ròses

Après la patafix, son tres novèls produits que se son mes al ròse : lo dentifrici, los clavèls e lo chocolat.

« Es tres còps mai car que lo dentifrici blanc, mas tant pis, es un solaç de me poder enfin fretar las dents », çò fisa Aurora, 27 ans. D’efièit, dempuèi una setmana, existís un dentifrici ròse, per que las femnas elas tanben ne pòscan utilizar.

Una autra entrepresa a ensajat de conquesir lo mercat femenin, es lo chocolatièr « Limp ». « Per nosautres, èra normal que las femnas ajan lo dreit de manjar de chocolat, elas tanben. Sèm fòrça estacats al principi d’egalitat dels sèxes », çò explica Alan Masset, son PDG.

Enfin, los clavèls « Arrieu » an eles tanben sortit una gamma per las femnas, mas aquí encontrèt pas la capitada esperada. « Es pas estonant », çò explica lo sociològ Timotèu Bras. « Los clavèls servisson mai que mai al bricolatge, e sabèm totes qu’aquò es una activitat d’òme. Ensajar de vendre de clavèls ròses èra perdut d’avança. Las femnas son pas prèstas a clavelar, encara. »

Aqueles exemples soslevèron fòrça interès dins lo mitan industrial, e se parla ja, segon nòstras informacions, d’escòtch, de juc de poma e de vièlas de ròdas ròses.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *