Es lo mai jove candidat al diplòma d’Escapolaire

30 juin 2014  Ensenhament

Ricard T

A 54 ans, lo mai jove candidat al diplòme Escapolaire C1 d’occitan obten la nòta maximum.

Originari de Cantal, Ricard T., lo mai jove candidat al diplòme d’Escapolaire occitan nivèl C1, a brilhantament obtengut son diplòm amb la nòta maximum. Maximilien, encargat d’un cors d’adultes e responsable del sector formacion a l’IEO se n’explica :

« Lo monde que se presentan a l’Escapolaire C1 son essencialament eissuts dels corses per adultes prepausats pels cercles occitans. Fins ara, aviam aguts pas que de retirats. Ongan, foguèrem suspreses, a la fin de la correccion qu’es anomimada, de se trachar que lo candidat melhor aviá mens de seissanta ans. Es la pròba que la nòstra formacion, amai lo diplòme el meteis pòdon interessar de personas jovas e en atge de trabalhar.

Utilizam de metòds modèrns, de tecnologias novèlas (retroprojecors, caissetas audio …) e lo nòstre esforç es recompensat. Es sovent que, dins los corses, vesèm venir de personas qu’an gaireben pas un pel blanc. Felicitam l’ensemble dels candidats e particularament lo jove Ricard. »

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *