Calandreta va lançar lo « senhal positiu »

27 novembre 2014  Ensenhament

Figurina de Calandra

Dins la dralha preconizada pel ministèri de l’educacion, Calandreta imagina un sistèm ingeniós per faire parlar occitan los escolans entre eles.

Lo ministre de l’education Benoit Hamond lanca una conferéncia nacionala sus l’evaluacion dels escolans, disent qu’aquesta deu càmbiar per venir « benvolenta e positiva ». Aqueste biais de far es pronat dempuèi de temps pels formators del centre Aprene que forma los regents de Calandreta.

Sèrgi Lacor, director pedagogic, nos explica « lo senhal positiu » : « Avèm remarcat que, dins la cort de l’escòla, los enfants entre eles parlan pas que francés, e qu’es la meteissa causa en familha o dins la carrièra. Caliá far quicòm per lor faire acceptar l’occitan coma lenga de comunicacion. Un dels nòstres pedagògs imaginèt un sistèm biaissut : s’un escolan ausís un companh s’adreiçar a un par en occitan, li fisa una figurina representant una calandra que se suspend al còl. Lo darrièr de la jornada qu’a la calandra penjada al còl ganha un bon punt e lo dreit d’escapar l’endaman a las activitats peri-escolaras. Es una motivacion de las grandas pels calandrons que, l’eperam, se van metre a se parlar en occitan ».

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *