Dintran dins la clandestinitat per poder demorar maridats

23 mars 2014  Ensenhament

Nòvis

Un coble d’ensenhaires de l’Erau son estats obligats de désaparéisser après s’èstre maridats, amenaçats per lors federacions respectivas. Un trabalha dins lo public e l’autra a Calandreta.

Lor a calgut causir : divorciar o dintrar dins la clandestinitat. Es aquesta opcion qu’an preferida aqueles dos ensenhaires fàcia a las pressions de lors federacions respectivas. D’efièit, Maria Fabres èra regenta en Calandreta quand Ugolin Delpuèch èra professor de las escòlas bilingüe dins lo public. Se maridèron lo 24 d’agost passat. Après aver aprés la novèla, lors federacions respectivas lor avián demandat de divorciar « sota pena de represalhas ».

Per demorar amassa, los nòvis aguèron pas la causida. Lor calguèt desaparéisser de la scèna occitana. S’amagan ara sul Larzac ont, amb de falses papièrs, fan los pastres e vivon dels formatges que vendon sul bòrd de l’A75.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *