Bleu blanc blond

21 octobre 2014  Criticas de cantaires

Marcel A.

Avèm recebut un tèxte del jove Marcel A. de Borce (Pirenèas Atlanticas). Aquel tèxte se ditz : « Bleu blanc blond ».

Mon car Marcèl, nos mandas un tèxte en francés que sa simplicitat nos daissa muts. Se vei que practicas pas encara plan la lenga. Repeticions, rimas aproximativas (yeux – deux per exemple). Nos dises que siás bearnés. Perqué pas cantar de cançons tradicionalas dins ta lenga ? O alara los autors grands de la literatura gascona coma  Alexis Peyret ou Simin Palay ? Amb l’accent que tenes, qu’es deplorable en francés, pensam que podriás aisidament cantar en patoés, per la mai granda satisfaccion del mond de ton vilatge o de l’alentorn. Mas te conselham fortament d’abandonar tota idèa de carrièra dins la cançon francesa, que siás malurosament tròp etnotipat per çò faire.

Fòto : Joost Evers / Anefo

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *